Karamel met chocolade en pinda’s

Dit recept is een van mijn favorieten. Het is simpel te maken en de combinatie van karamel chocolade en pinda’s is verrassend lekker. En het ziet er ook nog een prachtig uit.

Ingrediënten
100 gr. suiker
100 gr. melk chocolade
75 ml. slagroom of melk
100 gr. gedopte pinda’s
1 vel bakpapier

 

Maken
Doe de suiker in een pan en zet op laag vuur.
Karamelliseer de suiker totdat het een goudkleur heeft.
Voeg telkens een blokje chocolade aan de gekaramelliseerde suiker toe.
Verwarm ondertussen de slagroom of melk in een ander pannetje.
Als alle chocolade is gesmolten, voeg de warme slagroom of melk langzaam bij het karamelmengsel.     

Houdt het vuur laag en blijf met houten lepel roeren totdat men een dikke streep over de bodem van het pannetje kan trekken.

 

Meng de pinda’s door de chocolade karamel.
Laat het mengsel op bakpapier lopen.
Maak een vierkante blok van ongeveer 1 cm dik en laat dit hard worden.
Als het blok hard is maak er vierkante stukjes van.
Is het blok iets te zacht, geen nood laat dit hard worden in de diepvries.
Smelt ondertussen 100 gr. witte chocolade.
Haal het blok uit de diepvries en snij er kleine blokjes van.
Doop elk blokje met een doorhaal vorkje door de gesmolten chocolade. Maar zorg dat de bovenkant niet wordt bedekt. Dit geeft een extra mooi effect.