Een bonbonvorm vullen en afwerken Nadat de chocolade de juiste temperatuur heeft bereikt kan de chocolade in de vorm worden gegoten. Hieronder de volgende stappen worden gedaan. Als de juiste temperatuur is bereikt, de chocolade goed door elkaar roeren om overal de zelfde temperatuur te krijgen en de stabiele kristal te activeren. Giet elk vormpje voor driekwart vol met de voorgekristalliseerde chocolade. Draai de vorm rond om de chocolade over de hele wand te krijgen. De vorm op zijn kop houden om alle overtollige chocolade er uit schudden. Laat de chocolade hard worden.(eventueel in de koelkast). Zo nodig de wand opnieuw insmeren en hard laten worden. Als de chocolade hard is kan de vulling in de vorm worden gedaan. Vul de vorm met een vulling tot net onder de rand. Schep gesmolten chocolade op de vulling en glad uitsmeren met een paletmes. De chocolade hard laten worden. Houd de vorm op zijn kop en tik enkele keren op een harde ondergrond. De bonbons rollen er vanzelf uit. (lukt het dit dan de vorm 10 tot 20 min. in de diepvries zetten.) Bij een zachte vorm druk je de bonbons uit de vorm.