Dit recept voor truffels is heel gemakkelijk te maken en niet zo heel erg machtig. Ik heb heel lang gezocht naar een goede truffelvulling. In heel veel recepten stond om de slagroom op kamertemperatuur te brengen. Bij mij deze vulling bijna altijd. Toen vond ik dit recept en nu mislukt het nooit meer. Het geheim zit hem denk ik in het verwarmen van de slagroom en daarna weer af laten koelen.
Dit recept is voor ongeveer 30 stuks.
Ingrediënten
100 ml. slagroom
50 gr. witte basterdsuiker
50 gr. boter
1/2 vanille stokje
200 gr. chocolade puur
20 gr. chocolade puur
cacao
bakpapier
spuitzak met gladde spuitmond 13 mm.
Maken
Smelt 20 gr. chocolade en laat 30 druppels chocolade op een stuk bakpapier vallen. De druppels uitwrijven tot ± 2 cm lengte en 1 cm breed en hard laten worden.
Snij het vanillestokje doormidden en schraap de vanille in slagroom. Breng de slagroom aan de kook.
Zet het vuur uit en laat de slagroom afkoelen totdat deze lauw is.
Doe ondertussen de boter en de basterdsuiker in een kom en klop totdat de boter wit en schuimig is.
Voeg klein beetje lauwe slagroom toe aan het botermengsel. Blijven kloppen totdat alle slagroom is opgenomen. Voeg dan pas weer een kleine hoeveelheid slagroom toe. Teveel slagroom in een keer toevoegen gaat wel, maar dan moet men heel lang kloppen voordat alles goed is gemengd. Blijf kloppen totdat het mengsel begint op te stijven.
Doe de vulling in een spuitzak en spuit dikke strepen vulling op elk vlakje chocolade.
Laat de truffels 2 uur in de koelkast opstijven.
Smelt de chocolade en zet een schaal met cacao klaar.
Neem de truffels uit de koelkast en haal ze met een doorhaalvork door de chocolade.
Leg de truffel in de cacao en overdek ze hiermee. Laat ze in de cacao liggen tot ze hard zijn.
De chocolade beschadigd als deze word gerold.