Met ganache kan men eindeloos variëren. De basis blijft het zelfde maar voeg een ander ingrediënt toe en een bonbon krijgt een totaal andere smaak. Probeer deze dan ook eens met pure chocolade en sinaasappel die valt altijd wel in de smaak.
Ingrediënten
1 sinaasappel
100 gr. chocolade puur
125 ml. slagroom
Vorm
250 gr. chocolade wit
Vul een bonbonvorm met de witte chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.
Maken
Smelt de pure chocolade au bain marie.
Breng de slagroom aan de kook.
Voeg de slagroom bij de gesmolten pure chocolade.
Was de sinaasappel en rasp alleen het oranje van de schil.
Meng de helft van de rasp door de ganache.
Proef of de smaak naar je zin is, voeg anders nog extra toe.
Laat de vulling iets afkoelen, maar nog wel vloeibaar is.
Schep de vulling in de vormen en op laten stijven.
De onderkant van de bonbonvorm afsluiten met witte chocolade
Variatie:
In plaats van de sinaasappelrasp, kan men de citroenrasp en wat gemalen peper door de ganache roeren