gekonfijte sinaasappelschijfjes

Gekonfijte sinaasappelschijfjes half gedoopt in pure chocolade is een ware traktatie. Het konfijten van sinaasappelschijfjes is heel gemakkelijk. Je moet er alleen rekening mee houden dat het enkele dagen duurt voordat ze klaar zijn. In plaats van sinaasappelen kan met ook citroenen, mandarijnen of limoenen gebruiken.

 

Ingrediënten

3 kleine sinaasappels met een dunne schil zoals Valencia of bloedsinaasappels
suiker
water
lang kartelmes
chocolade puur

“gekonfijte sinaasappelschijfjes” verder lezen

ganache met sinaasappel

Met ganache kan men eindeloos variëren. De basis blijft het zelfde maar voeg een ander ingrediënt toe en een bonbon krijgt een totaal andere smaak. Probeer deze dan ook eens met pure chocolade en sinaasappel die valt altijd wel in de smaak.  

Ingrediënten
1 sinaasappel
100 gr. chocolade puur
125 ml. slagroom

  “ganache met sinaasappel” verder lezen

Ganache puur

Ganache puur is een basisrecept waar heel veel andere smaken aan toe gevoegd kunnen worden. Ik smelt de chocolade altijd. Mijn ervaring is als je kleine stukjes chocolade door de warme slagroom mengt, de structuur van de vulling wat korrelig blijft.

Ingrediënten vulling
100 gr. chocolade puur
125 ml. slagroom

“Ganache puur” verder lezen