krokante karamel

Krokante karamel is eigenlijk ontstaan door mislukte karamel. Door te koude
slagroom bij de gekaramelliseerde suiker te doen begon deze meteen te klonteren. Toen bedacht ik me, om ze door een truffelvulling te mengen. Dat gaf meteen een lekkere krokante bite aan de bonbon. Hieronder het recept.

Ingrediënten
Truffelvulling
100 ml slagroom
50 gr. boter
50 gr. basterdsuiker

Krokante karamel
50 gr. suiker
beetje slagroom



Vorm
250 gr. chocolade melk
Vul een bonbonvorm met melk chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon. maken

Voor de truffelvulling, breng de slagroom aan de kook.
Zet het vuur uit en laat de slagroom afkoelen totdat ze lauw is.
Doe ondertussen de boter en de basterdsuiker in een kom en klop dit totdat de boter wit en schuimig is.
Voeg kleine beetjes lauwe slagroom door de boter roeren.
Blijf roeren totdat het gladde mengsel begint op te stijven

Doe de suiker in een pannetje en zet op laag vuur..
Smelt de suiker totdat deze goudbruin is.
Voeg de enkele lepels koude slagroom bij de hete suiker.
De karamelliseerde suiker wordt brokkelig hard.
Deze uitspreiden op bakpapier en in kleine stukjes hakken.
De stukjes mengen met de truffelvulling.
Doe vervolgens de vulling in een spuitzak.
Vul elke bonbonvorm  tot net onder de rand.
De onderkant van de bonbonvorm afsluiten met chocolade