krokante karamel

Krokante karamel is eigenlijk ontstaan door mislukte karamel. Door te koude
slagroom bij de gekaramelliseerde suiker te doen begon deze meteen te klonteren. Toen bedacht ik me, om ze door een truffelvulling te mengen. Dat gaf meteen een lekkere krokante bite aan de bonbon. Hieronder het recept.

Ingrediënten
Truffelvulling
100 ml slagroom
50 gr. boter
50 gr. basterdsuiker

Krokante karamel
50 gr. suiker
beetje slagroom



“krokante karamel” verder lezen

ganache met sinaasappel

Met ganache kan men eindeloos variëren. De basis blijft het zelfde maar voeg een ander ingrediënt toe en een bonbon krijgt een totaal andere smaak. Probeer deze dan ook eens met pure chocolade en sinaasappel die valt altijd wel in de smaak.  

Ingrediënten
1 sinaasappel
100 gr. chocolade puur
125 ml. slagroom

  “ganache met sinaasappel” verder lezen

kokos reepjes

Een heerlijke zelf gemaakte bounty.  De vers gemalen kokos geeft een fijne zachte bite aan dit reepje. Daarom koop ik de kokos bij een Surinaamse of Turkse winkel. Deze kokos is niet uitgedroogd  zoals vaak in de supermarkt.  Iedereen vindt dit reepje naar een bounty smaken.

ingrediënten
100 gr. suiker
50 ml. water
250 gr. kokos
50 ml. slagroom of kokosmelk cream
400 gr. chocolade melk of lactosevrije chocolade

 

“kokos reepjes” verder lezen

Chinese kruiden

Chocolade met kruiden valt ook altijd wel in de smaak. Hieronder een recept met Chinese kruiden.  Hierin zitten de specerijen peper, kruidnagel, steranijs, kaneel en venkel.

Ingrediënten
100 gr. chocolade melk
75 ml. slagroom
½ tl. Chinese kruiden (te koop in Chinese winkels)
250 gr. melk chocolade of wit
bakpapier

“Chinese kruiden” verder lezen