aardbeien met truffelvulling

Gekonfijte aardbeien hebben van zichzelf niet echt een krachtige smaak. Om deze te versterken kan er aardbeiensiroop aan toe gevoegd worden. Ook aardbeien esprit is een smaakversterker op basis van vruchten en alcohol. (Esprits zijn distillaten die het aroma van verse producten op natuurlijke manier versterken.) Bij distillateur Van Wees in Amsterdam zijn verschillende smaken esprits te bestellen.

15 gekonfijte aardbeien
100 ml slagroom
50 gr. boter
50 gr. witte basterdsuiker
2 eetlepels aardbeien siroop
1 eetlepel aardbeien esprit

“aardbeien met truffelvulling” verder lezen

Truffels

Dit recept voor truffels is heel gemakkelijk te maken en niet zo heel erg machtig. Ik heb heel lang gezocht naar een goede truffelvulling. In heel veel recepten stond om de slagroom op kamertemperatuur te brengen.  Bij mij deze vulling bijna altijd. Toen vond ik dit recept en nu mislukt het nooit meer. Het geheim zit hem denk ik in het verwarmen van de slagroom en daarna weer af laten koelen.
Dit recept is voor ongeveer 30 stuks.

Ingrediënten
100 ml. slagroom
50 gr. witte basterdsuiker
50 gr. boter
1/2 vanille stokje
200 gr. chocolade puur
20 gr. chocolade puur
cacao
bakpapier
spuitzak met gladde spuitmond 13 mm. “Truffels” verder lezen

Ganache puur

Ganache puur is een basisrecept waar heel veel andere smaken aan toe gevoegd kunnen worden. Ik smelt de chocolade altijd. Mijn ervaring is als je kleine stukjes chocolade door de warme slagroom mengt, de structuur van de vulling wat korrelig blijft.

Ingrediënten vulling
100 gr. chocolade puur
125 ml. slagroom

“Ganache puur” verder lezen