Chocolade met kruiden valt ook altijd wel in de smaak. Hieronder een recept met Chinese kruiden. Hierin zitten de specerijen peper, kruidnagel, steranijs, kaneel en venkel.
Ingrediënten
100 gr. chocolade melk
75 ml. slagroom
½ tl. Chinese kruiden (te koop in Chinese winkels)
250 gr. melk chocolade of wit
bakpapier
Vorm
Knip 25 rondjes van bakpapier 10 cm Ø.
Maak er hoorntjes van en zet ze met plakband vast.
Smelt de melk chocolade en afkoelen tot 30 graden.
Vul de hoorntjes met gesmolten chocolade.
Laat er de overtollige chocolade er weer uit lopen.
En zet ze in een kopje of iets waar ze rechtop in kunnen staan om hard te worden.
Hard laten worden en het bakpapier verwijderen.
Vulling
Smelt de chocolade au bain marie.
Breng de slagroom aan de kook.
Meng de slagroom door de gesmolten chocolade.
Roer de kruiden door de vulling.
Laat de vulling iets afkoelen en vul elk hoorntje.
Zorg dat ze rechtop blijven staan totdat de vulling stijf is.
Eventueel kan men de top afsluiten met een andere kleur chocolade.