Ik kreeg van een collega deze kersenbonbon en het was meteen mijn favoriet. Bij deze bonbon is de balans tussen de marsepein en het fruit belangrijk. Na wat experimenten vond ik de perfecte smaak met 1/3 deel fruit en 2/3 deel marsepein, gehuld in een laagje melk chocolade. In plaats van kersen kan ook anders fruit gebruikt worden. Ik heb ook een recept met mango toegevoegd.
Ingrediënten
100 gr. amandelmeel
100 gr. poedersuiker
1 lepel water
150 gr. uitgelekte kersen op sap
Kersenlikeur
Vorm
200 gr. chocolade melk
Vul een bonbonvorm met melk chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.
Voor deze bonbon heb ik een zachte silicone vorm van Silikomart gebruikt met nummer SF009.
Vulling
Maak marsepein van het amandelmeel en de poedersuiker.
Maal de kersen fijn in de keukenmachine.
Doe het mengsel in een pannetje en laat op een laag vuur indikken tot een dikke jam.
Voeg 1 lepel kersenlikeur toe.
Voeg naar smaak meer toe.
Rol de marsepein uit in een dikke plak van ½ cm.
Steek met een klein uitstekertje rondjes uit de marsepein.
Vul elk vormpje voor 1/3 deel met kersen, mango of ander fruit.
Leg in elk vormpje een rondje marsepein.
Sluit de bodem van de bonbonvorm met gesmolten chocolade.
Variatie
1 rijpe mango
100 ml. water
sinaasappellikeur
Schil de mango en snij hem in kleine stukjes.
Doe de stukjes in een pannetje met een laagje water en kook het fruit gaar.
Giet het water weg en maal de stukjes fijn in de keukenmachine.
Doe opnieuw in een pannetje en laten inkoken tot een dikke jam.
Voeg sinaasappellikeur naar smaak toe.