Zelf gemaakte bonbons met kerst geeft een extra feestelijk tintje.
Dit kan heel gemakkelijk met voor gevormde chocolade cupjes. Deze zijn lang van te voren klaar te maken. Er is een ruime keuze aan verschillende recepten. Of maak hier een eigen variatie daarop.
ingrediënten
ganache melk met koffie en hazelnoot
125 gr. chocolade melk
75 ml. slagroom
25 ml. sterke koffie
3 dessert lepels hazelnoot praline
truffelvulling met frambozen
100 ml. slagroom
50 gr. boter
50 gr. basterdsuiker
100 gr. frambozenmoes
Maken
De voorgevormde cupjes
200 gr. chocolade puur
200 gr. chocolade melk of wit
Vorm voor het maken van cupjes of papieren praline vormpjes
Smelt de chocolade en verwerk deze zoals op de pagina voorgekristalliseerde chocolade staat beschreven.
Nadat de chocolade juiste temperatuur heeft kunnen de vormpjes gevuld worden.
Zorg dat de randen goed bedekt zijn.
Laat de overtollige chocolade er weer uit lopen en hard laten worden. De randen van de papieren cupjes een keer extra met chocolade bestrijken.
Als de chocolade hard is tik ze voorzichtig uit de vorm. Als de vorm even in de diepvries is geweest gaan ze er gemakkelijk uit.
Haal de papiertjes er voorzichtig van de chocolade.
Het zijn nu mooie cupjes die met de heerlijkste vullingen gevuld kunnen worden.
De vulling
Maak een melk ganache zoals is beschreven.
Laat deze wat afkoelen en verdeel over twee schalen.
Zet een klein beetje hele sterke koffie en voeg dit bij de ene helft.
De andere helft enkele lepels hazelnoot praline toevoegen.
Vul de melk chocolade cupjes met de hazelnoot- of koffie ganache.
Maak af met een hele hazelnoot of een chocolade koffieboontje.
De frambozen met wat suiker en citroen in een pan doen.
Kook de vruchten tot een dunne jam.
Wrijf de vruchtenmoes in een zeef fijn.
De pitjes blijven achter in de zeef.
Maak een truffelvulling van de slagroom, basterdsuiker en de boter.
Schep enkele lepels frambozenmoes door de vulling.
Voeg nog extra toe totdat de juiste smaak is verkregen.
De vulling in een spuitzak doen en de vormpjes van pure chocolade vullen met de vulling.