Ingrediënten
100 gr. ongebrande hazelnoot zonder schil
100 gr. suiker
1 vel bakpapier
keukenmachine
Maken
Rooster de hazelnoten in de oven licht bruin.
Doe de suiker in een pannetje en zet op een laag vuur. En karamelliseer de suiker.
Laat de gekaramelliseerde suiker op een vel bakpapier lopen en af laten koelen.
Breek de gekaramelliseerde suiker in kleine stukken.
Meng een deel van de suiker samen met een deel hazelnoten en maal dit in de keukenmachine. Als het mengsel fijn is voeg de rest toe en maal alles tot een fijne structuur.
De hazelnoot praline is enkele maanden houdbaar.
Om een extra fijne structuur te krijgen kan men het hazelnootmengsel door een fijne zeef wrijven. Wat achterblijft in de zeef zijn suiker en hazelnootkorreltjes.
Dit is heel lekker met melkchocolade. Smelt 100 gr. melkchocolade. Laat het afkoelen tot 30 graden meng dan het hazelnootmengsel hier doorheen. Spreidt het op een vel bakpapier uit en vorm een vierkante blok van ongeveer 1 cm hoog. Laat het hard worden en snij daarna in blokjes.