kokos reepjes

Een heerlijke zelf gemaakte bounty.  De vers gemalen kokos geeft een fijne zachte bite aan dit reepje. Daarom koop ik de kokos bij een Surinaamse of Turkse winkel. Deze kokos is niet uitgedroogd  zoals vaak in de supermarkt.  Iedereen vindt dit reepje naar een bounty smaken.

ingrediënten
100 gr. suiker
50 ml. water
250 gr. kokos
50 ml. slagroom of kokosmelk cream
400 gr. chocolade melk of lactosevrije chocolade

 

Vorm
250 gr. chocolade puur
Vul een bonbonvorm met chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.maken

Maken
Doe de suiker met het water in een pan en breng het water aan de kook.
Zet het vuur klein en laat het suikerwater zachtjes koken totdat deze iets indikt. (Ongeveer 10-15 minuten.)
Het suikerwater bij de kokos voegen. Blijven roeren totdat al het suikerwater door de kokos is opgenomen.
Breng de slagroom aan de kook en voeg deze bij de kokos.
Vul met een kleine lepel de vormen. De kokos goed aandrukken.
De onderkant bonbonvorm afsluiten met chocolade.

Opmerking;
Dit reepjes is ook heel goed lactosevrij te maken vervang de slagroom door kokosmelk cream en lactosevrije melk chocolade.