marsepein met donkergroene pistache

Hierboven zie je de gewone (links) en dokergroene pistache (rechts).  Zoals je ziet blijft de donkergroene pistache na het malen prachtige van kleur. Wel is deze pistache iets droger. Ook tijdens het verwerken in marsepein of truffelvulling verschijnt er een prachtige kleur groen.
De donkergroene pistache heb ik alleen nog in https://www.denotenshop.nl   gevonden.
De gewone pistache blijft tijdens het malen vaak iets bruiner kleuren.

Ingrediënten
50 gr. donkergroene pistache noten
100 gr. poedersuiker
100 gr. gemalen amandelen
enkele lepels water
250 gr. melk chocolade
“marsepein met donkergroene pistache” verder lezen

kokos reepjes

Een heerlijke zelf gemaakte bounty.  De vers gemalen kokos geeft een fijne zachte bite aan dit reepje. Daarom koop ik de kokos bij een Surinaamse of Turkse winkel. Deze kokos is niet uitgedroogd  zoals vaak in de supermarkt.  Iedereen vindt dit reepje naar een bounty smaken.

ingrediënten
100 gr. suiker
50 ml. water
250 gr. kokos
50 ml. slagroom of kokosmelk cream
400 gr. chocolade melk of lactosevrije chocolade

 

“kokos reepjes” verder lezen

Chinese kruiden

Chocolade met kruiden valt ook altijd wel in de smaak. Hieronder een recept met Chinese kruiden.  Hierin zitten de specerijen peper, kruidnagel, steranijs, kaneel en venkel.

Ingrediënten
100 gr. chocolade melk
75 ml. slagroom
½ tl. Chinese kruiden (te koop in Chinese winkels)
250 gr. melk chocolade of wit
bakpapier

“Chinese kruiden” verder lezen

marsepein kersen

Ik kreeg van een collega deze kersenbonbon en het was meteen mijn favoriet. Bij deze bonbon is de balans tussen de marsepein en het fruit belangrijk. Na wat experimenten vond ik de perfecte smaak met 1/3 deel fruit en 2/3 deel marsepein, gehuld in een laagje  melk chocolade.  In plaats van kersen kan ook anders fruit gebruikt worden. Ik heb ook een recept met mango toegevoegd.

Ingrediënten 
100 gr. amandelmeel
100 gr. poedersuiker
1 lepel water
150 gr. uitgelekte kersen op sap
Kersenlikeur

“marsepein kersen” verder lezen

marsepein

Marsepein met melk chocolade zijn twee smaken die samen een onweerstaanbare  lekkernij vormen.  Afgesloten in een doos op een droge koele plek  is marsepein lang houdbaar. En er zijn ook mooie combinaties met andere ingrediënten  te maken. 

Ingrediënten
250 gr. amandelmeel
250 gr. poedersuiker
3 lepels water

“marsepein” verder lezen