chocolade versieren

 

Chocolade versieren is leuk voor een kinderfeestje of een andere feestelijke gelegenheid. Het is fijn om de ronde chocolade schijven al voor het feest klaar te hebben. Zodat kinderen en andere feestgangers meteen kunnen beginnen met versieren.  Met de uitleg hieronder is het heel simpel om snel een aantal chocolade plakken te maken.

Ingrediënten
Chocolade
Bakpapier
Potlood
Kopje Ø 8 cm
Transparante cellofaan
Lepel

Maken

Smelt de chocolade au bain-marie.
En laat de chocolade afkoelen puur tot 31°, melk en wit tot 30° graden.

Pak ondertussen een vel bakpapier en trek rondjes met een potlood om een kopje van ± 8 cm Ø.
Knip een stuk cellofaan ter grote van het vel bakpapier.

 

Schep met een dessertlepel op elke cirkel een flinke lepel chocolade.
Leg het cellofaan over de hoopjes chocolade.
Gebruik de bolle kant van een lepel om elk hoopje chocolade naar beneden te drukken.


Duw met de lepel de chocolade nog iets verder richting de potloodlijn, zodat het een mooie rond vorm krijgt. Laat het cellofaan op de chocolade liggen totdat deze hard is.
Haal het cellofaan eraf en het versieren kan beginnen.