truffel framboos

Hier een lekkere bonbon met lactosevrije truffel framboos vulling. Maar je kunt natuurlijk ook een gewone truffelvulling maken.

Ingrediënten

100 ml. lactosevrije slagroom of  melk
60 gr. margarine
50 gr. basterdsuiker
100 gr. frambozen
1 el. suiker
1 el. citroen

 

 Vorm
250 gr. chocolade puur
Vul een bonbonvorm met chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.

 

Maken
Kook de frambozen met de suiker en citroen tot een dikke jam. Roer door de vruchten met een houten lepel. Een metalen lepel geeft vaak een bittere bijsmaak.
Is het fruit zacht dan vervolgen door een fijne zeef wrijven.
Breng ondertussen de slagroom of melk aan de kook. Zet het vuur uit en laat de slagroom afkoelen totdat deze lauw is.
Doe de margarine en de basterdsuiker in een kom en klop totdat de massa wit en schuimig is.
Voeg een klein beetje lauwe slagroom toe aan de margarine/slagroom massa. Blijf roeren totdat alle slagroom is opgenomen. Vervolgens weer een klein beetje slagroom toevoegen. En opnieuw glad roeren totdat alle slagroom is opgenomen. Ga door totdat alle slagroom op is.
Blijven roeren tot een glad mengsel ontstaat, soms duurt dat een poosje.
Voeg enkele lepels frambozenjam aan de truffelvulling. Blijf roeren totdat de  frambozenjam is opgenomen. Vervolgens weer enkele lepels toevoegen en glad roeren. Zo kan men zelf bepalen de smaak van de vulling bepalen.
Doe de vulling in een spuitzak en vul de bonbonvormen tot net onder de rand.
De vulling op laten stijven.
De onderkant van de bonbonvorm afsluiten met chocolade.