krokante karamel

Krokante karamel is eigenlijk ontstaan door mislukte karamel. Door te koude
slagroom bij de gekaramelliseerde suiker te doen begon deze meteen te klonteren. Toen bedacht ik me, om ze door een truffelvulling te mengen. Dat gaf meteen een lekkere krokante bite aan de bonbon. Hieronder het recept.

Ingrediënten
Truffelvulling
100 ml slagroom
50 gr. boter
50 gr. basterdsuiker

Krokante karamel
50 gr. suiker
beetje slagroom



“krokante karamel” verder lezen

Truffels

Dit recept voor truffels is heel gemakkelijk te maken en niet zo heel erg machtig. Ik heb heel lang gezocht naar een goede truffelvulling. In heel veel recepten stond om de slagroom op kamertemperatuur te brengen.  Bij mij deze vulling bijna altijd. Toen vond ik dit recept en nu mislukt het nooit meer. Het geheim zit hem denk ik in het verwarmen van de slagroom en daarna weer af laten koelen.
Dit recept is voor ongeveer 30 stuks.

Ingrediënten
100 ml. slagroom
50 gr. witte basterdsuiker
50 gr. boter
1/2 vanille stokje
200 gr. chocolade puur
20 gr. chocolade puur
cacao
bakpapier
spuitzak met gladde spuitmond 13 mm. “Truffels” verder lezen