krokante karamel

Krokante karamel is eigenlijk ontstaan door mislukte karamel. Door te koude
slagroom bij de gekaramelliseerde suiker te doen begon deze meteen te klonteren. Toen bedacht ik me, om ze door een truffelvulling te mengen. Dat gaf meteen een lekkere krokante bite aan de bonbon. Hieronder het recept.

Ingrediënten
Truffelvulling
100 ml slagroom
50 gr. boter
50 gr. basterdsuiker

Krokante karamel
50 gr. suiker
beetje slagroom



“krokante karamel” verder lezen

gekonfijte sinaasappelschijfjes

Gekonfijte sinaasappelschijfjes half gedoopt in pure chocolade is een ware traktatie. Het konfijten van sinaasappelschijfjes is heel gemakkelijk. Je moet er alleen rekening mee houden dat het enkele dagen duurt voordat ze klaar zijn. In plaats van sinaasappelen kan met ook citroenen, mandarijnen of limoenen gebruiken.

 

Ingrediënten

3 kleine sinaasappels met een dunne schil zoals Valencia of bloedsinaasappels
suiker
water
lang kartelmes
chocolade puur

“gekonfijte sinaasappelschijfjes” verder lezen

ganache met sinaasappel

Met ganache kan men eindeloos variëren. De basis blijft het zelfde maar voeg een ander ingrediënt toe en een bonbon krijgt een totaal andere smaak. Probeer deze dan ook eens met pure chocolade en sinaasappel die valt altijd wel in de smaak.  

Ingrediënten
1 sinaasappel
100 gr. chocolade puur
125 ml. slagroom

  “ganache met sinaasappel” verder lezen