chocolaatjes met een crunch

Een nichtje met haar zoontje hebben beide een lactose intolerantie. Zij vinden chocolade met een crunch heel erg lekker. Ik ben aan de slag gegaan en heb enkele soorten gemaakt. Deze zijn gemaakt van lactosevrije melk chocolade.  In de grotere Jumbo winkels is lactosevrije chocolade en slagroom verkrijgbaar.   Maar het kan natuurlijk ook met gewone chocolade gemaakt worden.

Ingrediënten
300 gr. chocolade melk lactosevrij
hazelnoot praline
rozijnen en noten
amandelschaafsel
gekaramelliseerde suiker
pinda’s

Chocolade met karamel.
75 gr. melk chocolade
50 gr. suiker

Karamelliseer de suiker in een pannetje.
Als de karamel klaar is, uitschenken over bakpapier en hard laten worden. Hak de karamel in kleine stukjes.
Smelt de chocolade  “ au bain marie”. Als deze is gesmolten af laten koelen tot 30 °C.
Voeg de stukjes karamel toe en roer door elkaar.
Uitspreiden op bakpapier en een vierkant vormen.
De blok hard laten worden en blokjes snijden.
Als je de chocolade op een temperatuur van 30 °C verwerkt wordt deze hard en stevig.

Pindarotsjes
75 gr. melk chocolade
50 gr. geroosterde pinda’s

Smelt de chocolade  “ au bain marie”. Als deze is gesmolten af laten koelen tot 30 °C.
Voeg de geroosterde pinda’s toe.
Schep met twee dessertlepels kleine hoopjes op een vel bakpapier.
Hard laten worden.

 

 

Amandel driehoekjes
75 gr. melk chocolade
25 gr. noten
25 gr. gedroogd fruit en rozijnen
50 gr. geschaafde amandelen
beetje chocolade puur

Smelt de chocolade  “ au bain marie”. 
Als deze is gesmolten af laten koelen tot 30 °C.
Voeg de noten en gedroogd fruit en rozijnen toe.
Het mengsel wat op laten stijven.
De chocolade massa in huishoudfolie pakken en hier een driehoekstaaf van vormen. En hard laten worden.
Smeer gesmolten pure chocolade op alle zijkanten van de staaf. Deze bestrooien met amandelschaafsel.

Hazelnoot blokjes
75 gr. melk chocolade
50 gr. hazelnoot praline

Smelt de chocolade  “ au bain marie”. Als deze is gesmolten af laten koelen tot 30 °C.
Voeg de hazelnoot praline toe en door elkaar roeren.
Schep het mengsel op bakpapier en maak een vierkante blok van ongeveer 1 cm dik.
Als de blok hard is kunnen er blokjes van gesneden worden.