gekonfijte sinaasappelschillen

Gekonfijte sinaasappelschillen

3 sinaasappels of citroenen
suiker afhankelijk het gewicht van de gekookte schilletjes
200 gr. chocolade puur
bakpapier
rooster

Neem 3 grote sinaasappelen of citroenen en kerf met een mes de schil in vier parten.
Haal heel voorzichtig de schil eraf zodat deze niet kapot gaat.
Snij met een scherp mes zoveel mogelijk het witte deel van de schil.
Snij dan reepjes van de schil van ongeveer ½ cm breed. Niet smaller want anders breken ze  tijdens het konfijten.
Leg de reepjes in een pannetjes en vul met water tot deze onder staan.
Breng het water aan de kook en laat zachtjes 10 min op laag vuur koken.
Giet de reepjes af en laat ze afkoelen.
Laat ze afkoelen en snij vervolgens met een scherp mesje al het overtollige wit van de schilletjes weg.
Weeg de reepjes en voeg hetzelfde gewicht aan suiker toe.
Doe alles samen in pannetje met 150 cc water.
Zet het pannetje op vuur en breng aan de kook. Schudt regelmatig met het pannetje tot de suiker is opgelost en laat nog enkele minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit en laat dag staan.
Dag twee; Breng opnieuw aan de kook en laat weer enkele minuten zachtjes koken. Schudt regelmatig met het pannetje om overal siroop te krijgen.
Dag drie; breng opnieuw aan de kook en laat weer enkele minuten zachtjes koken. Als bijna alle siroop is verdwenen, kan men de reepjes op een rooster uitspreiden, zodat de overtollige siroop kan weg lopen.
Laat de reepjes enkele uren iets indrogen maar nog wel heel buigzaam zijn. Smelt de pure chocolade. Doop elk reepje voor de helft in de chocolade en leg op een vel bakpapier. Omdat ze nu nog heel flexibel zijn breken ze niet zo snel.

Als de schilletjes voor de eerste keer zijn gekookt kunnen ze ook heel goed in de diepvries bewaard worden.