kokos ananas lactosevrij

Een heerlijke frisse bonbon van pure chocolade met kokos en ananas.

Ingrediënten vulling

50 gr. verse ananas
50 gr suiker
50 ml. water

100 gr. kokos cream
50 gr. basterdsuiker
50 gr. margarine of lactosevrije boter
gemalen kokos
basisbonbon

Vorm
200 gr. chocolade puur
Vul een bonbonvorm met pure chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.

 

Maken
Snij de ananas in blokjes en breng met het water en de suiker aan de kook.
Laat op een laag vuur al het suikerwater in het ananas trekken. Wel regelmatig schudden.
Als de suiker is opgenomen de ananas af laten koelen.
De gesuikerde ananas in hele kleine stukjes snijden, of malen met een staafmixer.

Meng de basterdsuiker en margarine door elkaar.
Steeds kleine beetjes kokos cream toevoegen. Blijven roeren totdat het een dikke cream wordt.
Voor een extra bite enkele lepels gemalen kokos toevoegen.
De ananas door de kokos cream roeren.
Doe de vulling in een spuitzak en vul de bonbonvormen.
De onderkant van de bonbonvorm afsluiten met gesmolten chocolade.