hazelnoot ganache

Bonbons maken is ook combinatie maken met de basisvullingen. Deze keer ga ik combineren met melk ganache en hazelnoot praline. Bij mijn kennissen is dit een hele populaire smaak.

Ingrediënten
50 gr. hazelnoot
50 gr. suiker
100 gr. chocolade melk
75 ml slagroom

Vorm
200 gr. chocolade melk
Vul een bonbonvorm met melk chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.

 

Maak van de hazelnoot en suiker een hazelnoot praline.
Maak van een ganache   melkchocolade en slagroom.
Meng de hazelnoot praline en de ganache melk door elkaar.
Schep de vulling in een spuitzak met spuit met gladde mond.
Spuit de vulling in elke vorm tot net onder de rand.
Vul de vorm tot onder de rand met ganache melk.
De vulling op laten stijven.
De onderkant van de bonbonvorm afsluiten.  met gesmolten chocolade.

Variatie
Schep een theelepel hazelnoot praline in elke bonbonvorm.
Vul de rest van de vorm met melkganache.