aardbeien met truffelvulling

Gekonfijte aardbeien hebben van zichzelf niet echt een krachtige smaak. Om deze te versterken kan er aardbeiensiroop aan toe gevoegd worden. Ook aardbeien esprit is een smaakversterker op basis van vruchten en alcohol. (Esprits zijn distillaten die het aroma van verse producten op natuurlijke manier versterken.) Bij distillateur Van Wees in Amsterdam zijn verschillende smaken esprits te bestellen.

15 gekonfijte aardbeien
100 ml slagroom
50 gr. boter
50 gr. witte basterdsuiker
2 eetlepels aardbeien siroop
1 eetlepel aardbeien esprit

Vorm
200 gr. chocolade puur
Vul een bonbonvorm met pure chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.

Maak een truffelvulling van de slagroom, boter en basterdsuiker zie recept truffels.

Prak de gekonfijte aardbeien fijn en voeg toe aan de vulling.
Voor extra smaak voeg de aardbeien siroop en esprit toe.
Doe de vulling in een spuitzak met een spuitmond van 13 mm. doorsnede.
Vul hiermee de bonbonvormen.
De vulling op laten stijven.
Sluit de onderkant van de bonbon met gesmolten chocolade.