marsepein met donkergroene pistache

Hierboven zie je de gewone (links) en dokergroene pistache (rechts).  Zoals je ziet blijft de donkergroene pistache na het malen prachtige van kleur. Wel is deze pistache iets droger. Ook tijdens het verwerken in marsepein of truffelvulling verschijnt er een prachtige kleur groen.
De donkergroene pistache heb ik alleen nog in https://www.denotenshop.nl   gevonden.
De gewone pistache blijft tijdens het malen vaak iets bruiner kleuren.

Ingrediënten
50 gr. donkergroene pistache noten
100 gr. poedersuiker
100 gr. gemalen amandelen
enkele lepels water
250 gr. melk chocolade
Vorm
250 gr. chocolade puur
Vul een bonbonvorm met chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.maken

 

Links marsepein met gewone pistache.
Rechts marsepein met donkergroene  pistache.

 

 

Maken                      

Meng de gemalen amandelen en de poedersuiker samen totdat een mooie egale massa.
Om het smeuïger te maken voeg 2 lepels water toe.
Meng alles goed door elkaar. Voeg zo nodig extra water toe.
Laat de marsepein zeker een dag rusten zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
Maal de pistache fijn.
Meng de marsepein samen de gemalen pistache noten.
Rol met een deegroller de marsepein uit tot een plak van 1 cm dik.
Steek met een ronde uitsteker plakjes uit de marsepein.
Leg in elke vorm een rondje marsepein.
Druk de rondjes glad tot enkele millimeters onder de rand.
De bodem afsluiten met gesmolten melk chocolade.