Gekonfijte sinaasappelschillen
3 sinaasappels of citroenen
suiker afhankelijk het gewicht van de gekookte schilletjes
200 gr. chocolade puur
bakpapier
rooster
Maak zelf de lekkerste bonbons
Heerlijke recepten en een goede basis om te beginnen
Gekonfijte sinaasappelschillen
3 sinaasappels of citroenen
suiker afhankelijk het gewicht van de gekookte schilletjes
200 gr. chocolade puur
bakpapier
rooster
Een nichtje met haar zoontje hebben beide een lactose intolerantie. Zij vinden chocolade met een crunch heel erg lekker. Ik ben aan de slag gegaan en heb enkele soorten gemaakt. Deze zijn gemaakt van lactosevrije melk chocolade. In de grotere Jumbo winkels is lactosevrije chocolade en slagroom verkrijgbaar. Maar het kan natuurlijk ook met gewone chocolade gemaakt worden.
Ingrediënten
300 gr. chocolade melk lactosevrij
hazelnoot praline
rozijnen en noten
amandelschaafsel
gekaramelliseerde suiker
pinda’s
Een heerlijke frisse bonbon van pure chocolade met kokos en ananas.
Ingrediënten vulling
50 gr. verse ananas
50 gr suiker
50 ml. water
100 gr. kokos cream
50 gr. basterdsuiker
50 gr. margarine of lactosevrije boter
gemalen kokos
basisbonbon
Dit recept is lactosevrij, maar het kan ook heel goed gemaakt worden met de truffelvulling.
Ingrediënten vulling
125 ml. kokosmelk
60 gr. suiker
1 à 2 druppels pepermunt olie
Dit recept voor truffels is heel gemakkelijk te maken en niet zo heel erg machtig. Ik heb heel lang gezocht naar een goede truffelvulling. In heel veel recepten stond om de slagroom op kamertemperatuur te brengen. Bij mij deze vulling bijna altijd. Toen vond ik dit recept en nu mislukt het nooit meer. Het geheim zit hem denk ik in het verwarmen van de slagroom en daarna weer af laten koelen.
Dit recept is voor ongeveer 30 stuks.
Ingrediënten
100 ml. slagroom
50 gr. witte basterdsuiker
50 gr. boter
1/2 vanille stokje
200 gr. chocolade puur
20 gr. chocolade puur
cacao
bakpapier
spuitzak met gladde spuitmond 13 mm. “Truffels” verder lezen