gekonfijte aardbeien

Aardbeien konfijten is niet zo moeilijk. Het is wel een zorgvuldig werk en het duurt enkele dagen voordat ze klaar zijn. Gekonfijte aardbeien kunnen in verschillende recepten gebruikt worden. En ze kunnen zeker een half jaar bewaard worden. 

250 gr. kleine verse aardbeien
250 gr. suiker
250 cc. water
rooster
bakpapier

Dag een; Was de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes. Breng het water met de suiker aan de kook. Zet het vuur laag en schep de aardbeien voorzichtig in het kokende suikerwater. Laat de aardbeien 2 minuten mee koken. Haal het pannetje van het vuur en laat de aardbeien staan tot de volgende dag.
Dag twee; Haal de aardbeien uit de al iets ingedikte siroop.
B
reng de siroop aan de kook en laat weer enkele minuten koken.
het pannetje van het vuur halen en schep de aardbeien terug in de siroop.
Dag drie; Haal de aardbeien weer uit de siroop en kook de siroop opnieuw enkele minuten. (Niet te lang doorkoken, anders wordt de siroop bruin.)
De aardbeien terug in de siroop en weer laten intrekken.

Dag vier; Leg een stuk bakpapier klaar met daarop het rooster.
Haal de aardbeien uit de siroop en verdeel ze over het rooster om ze uit te laten lekker.
Nadat ze zijn uitgelekt kunnen ze in een doos bewaard worden. Ik bewaar ze in de koelkast. Na enkele dagen worden ze stevig.

 

De siroop die overblijft bewaar ik in de diepvries. Dan blijft een dikke siroop. Bewaar je deze siroop in de buitenlucht, dan versuikerd deze langzaam totdat er alleen nog suiker over is.