Ganache puur op waterbasis

Dit recept heb ik jaren geleden in een boek over chocolade gevonden. Het is heel verrassend om de romige smaak te proeven van deze vulling. Het is ook goed te gebruiken met een lactose intolerantie.

Ingrediënten vulling
100 gr. chocolade puur
125 ml. water

Vorm
250 gr. chocolade puur
Vul een bonbonvorm met chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.

Maken
Smelt de chocolade au bain marie.
Breng het water aan de kook.
Begin voorzichtig met 1 lepel heet water door de gesmolten chocolade te roeren. Voeg steeds een lepel water toe. In het begin zal de chocolade dik worden, maar later wordt het een mooie gladde vulling.
Laat de vulling iets afkoelen en giet het in de bonbonvorm.
De vulling op laten stijven.
De onderkant van de bonbonvorm afsluiten met gesmolten chocolade.

In plaats van pure chocolade kan men ook melkchocolade of lactose vrije melkchocolade gebruiken. Dan wel de hoeveelheid water aanpassen.