marsepein

Marsepein met melk chocolade zijn twee smaken die samen een onweerstaanbare  lekkernij vormen.  Afgesloten in een doos op een droge koele plek  is marsepein lang houdbaar. En er zijn ook mooie combinaties met andere ingrediënten  te maken. 

Ingrediënten
250 gr. amandelmeel
250 gr. poedersuiker
3 lepels water

Maken

Meng heel voorzichtig het amandelmeel samen met de poedersuiker. Dit voorkomt dat de poedersuiker gaat stuiven.
Voeg 2 lepels water toe en meng alles in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Het kan ook met een  mixer.
Als het te droog is nog beetje water toevoegen.
De keukenmachine niet te lang laten draaien, anders komt er teveel olie vrij dat als een laagje op de marsepein ligt.
Bewaar de marsepein in een dichte doos zodat deze niet uitdroogt.
Laat enkele dagen staan voordat je de marsepein gaat gebruiken, de smaak komt dan beter tot zijn recht.

Vorm
200 gr. chocolade melk
Vul een bonbonvorm met melk chocolade.
Gebruik om te beginnen altijd de basis bonbon.

Voor deze bonbon heb ik een zachte siliconen vorm van 30×17 cm. met 20 malletjes van 45x25x10 mm gebruikt.

 

 

Rol de marsepein in een dikke plak uit .
Snij er smalle repen van 2 cm. breed.
Daarna in lengte doorsnijden lengte van  4 cm.
Leg in elke vorm een plakje marsepein.
Sluit de onderkant van de bonbon.